Πολύζου Αδαμαντία (Άντα)

Μαγείρισσα, Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Μελανθώ”

Υποψ. Σύμβουλος Δημ. Κοιν. Πισίων

Η Άντα Πολύζου γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν ακόμη έφηβη όταν οι γονείς της επέλεξαν να φτιάξουν μια εξοχική κατοικία στον Σχίνο και να συνδέσουν τις στιγμές ξεκούρασης και ανεμελιάς με την περιοχή μας. Στην πορεία της ζωής της, εγκατέλειψε την ασφάλεια και τη σιγουριά της Αθήνας, έγινε μόνιμος κάτοικος Σχίνου και έδειξε σε όλους μας πως όταν αγαπάς πραγματικά τον τόπο σου τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να δώσεις όλη σου την ψυχή γι’ αυτόν. 

Έχει σπουδάσει Βρεφονηπιοκόμος αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι που αγαπούσε πολύ από παιδί, την μαγειρική. Έως το 2010 ήταν ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στην Αθήνα. Συνδυάζοντας την αγάπη της για την μαγειρική, με την κοινωνική αλληλεγγύη και τις αρχές της συνεργασίας και των ίσων ευκαιριών που την χαρακτηρίζουν, την ωθούν το 2016, με ακόμη 6 άνεργες γυναίκες να ιδρύσουν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΜΕΛΑΝΘΩ”, μια παραγωγική κοινωνική επιχείρηση που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου “Τα Γεράνεια”, όπου διετέλεσε υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος για διάστημα 4 ετών (2018-2022), αναλαμβάνοντας με επιτυχία τη διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. 

Ως μέλος της Φεμινιστικής Συλλογικότητας “ΤΟ ΜΩΒ” ενώνει τη φωνή της με άλλες γυναίκες και μάχεται για ένα τεράστιο πεδίο ζητημάτων που μας αφορούν όλους όπως, η ισότητα των φύλων, η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η σεξουαλική παρενόχληση, κ.ά.

Με βαθιά πίστη στην αλληλεγγύη και με όραμα την ανάπτυξη του τόπου της, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” και να αγωνιστεί με πάθος και μεράκι για ζητήματα με έμφαση στον πολιτισμό και στον μελλοντικό τουριστικό σχεδιασμό της περιοχής, με δράσεις αγροτουρισμού όπως η δημιουργία βιωματικών σεμιναρίων μαγειρικής για τουρίστες και επισκέπτες, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας και τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Γεράνεια Όρη. 

Scroll to Top