Γιώργος Γκιώνης

Υπ. Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στο Λουτράκι. 

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ξεκίνησε το ακαδημαϊκό του ταξίδι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Αποφοιτώντας, ασχολήθηκε με τον κλάδο των επιχειρήσεων και εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων. Διατηρεί λογιστικό-ασφαλιστικό γραφείο στο Λουτράκι και παράλληλα, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στο παρελθόν, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Κορινθίας και είχε την τιμή να συμμετέχει σε διάφορες Ανώνυμες Εταιρίες ως Οικονομικός Σύμβουλος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τους.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό ξεκίνησε σε ηλικία δεκατριών ετών και δεν σταμάτησε ποτέ. Συμμετείχε ως αθλητής βόλεϊ σε ομάδες, σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες και σε Ευρωπαϊκά κύπελλα. Το 1985 έλαβε το ανώτατο πτυχίο προπονητή βόλεϊ από την Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ στο Jicin της Τσεχοσλοβακίας, οπότε και ασχολήθηκε με την προπονητική.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994 και του 1998 υπήρξε μέλος μιας σπουδαίας ομάδας φίλων και συνεργατών, της παράταξης “Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών” που μοιράζονταν μαζί τις ίδιες αξίες και ένα κοινό όραμα, “να βαδίσουν στο μέλλον με εμπειρία, ελπίδα και ανανέωση”. Το 2002 εκλέγεται αρχηγός του συνδυασμού και από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, όπου μέσα σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου. Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010 εκλέχθηκε Αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο ως επικεφαλής της “Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών”.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, επανεξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Παράλληλα με τη θέση του Δημάρχου, εκλέχθηκε και ήταν μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) από το 2015 έως σήμερα, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) τελώντας καθήκοντα Αντιπροέδρου Δ.Σ. από το 2015 έως το 2017, του Διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρεία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. από το 2019 έως σήμερα και του Διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου από το 2014 έως σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Βάνια Βασιλείου και απέκτησαν πρόσφατα μια υπέροχη κορούλα. Έχει ακόμη δύο θαυμάσιες κόρες από τον πρώτο του γάμο, την Αιμιλία και την Ειρήνη.Scroll to Top