Κόντης Ιωάννης

Ξενοδόχος

Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Γιάννης Κόντης γεννήθηκε το 1973 και ζει μόνιμα στο Λουτράκι. Είναι παντρεμένος με την Ελβίρα Μαδενζή. 

Είναι απόφοιτος Λυκείου και από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια, εργάστηκε για την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση. Δυναμικός και δραστήριος, για περισσότερα από 30 χρόνια, και έως σήμερα, συνεχίζει να δραστηριοποιείται, τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και στον τομέα της εστίασης, ως επιχειρηματίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα, διατηρεί το ξενοδοχείο Plaza στο Λουτράκι.

Η πολυετής εμπειρία του στον τουριστικό τομέα, αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε μια αμιγώς τουριστική πόλη, επιστεγάστηκε -σε πρώτη φάση- με τη θέση του Προέδρου στη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, την περίοδο 2007-2010. Μία περίοδο, που με την προτροπή και του ίδιου, ο Δήμος ενέτεινε τις προσπάθειές του, αφενός για την ενίσχυση της Επιτροπής με νέα δυναμικά μέλη, και αφετέρου για την προσέγγιση νέων αγορών που αναδύονταν εκείνη την εποχή και αποτελούσαν μεγάλες δεξαμενές εξερχόμενου τουρισμού. 

Στα αμέσως επόμενα χρόνια, και από τις θέσεις του στη διοίκηση του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου, αρχικά ως Αντιπρόεδρος και μετέπειτα ως Πρόεδρος για 3 θητείες, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO), ενός καινοτόμου εγχειρήματος συνένωσης επιχειρηματικών τοπικών δυνάμεων για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του προορισμού διεθνώς. 

Η αξιόλογη δράση και η αδιάλειπτη και ενεργός συμμετοχή του επιβεβαιώνονται και από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» την οποία κατέχει για 3 θητείες, αλλά και από τη σταθερή θέση του στο Δ.Σ. του LTO (σήμερα Γραμματέας). 

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας το έργο της δημοτικής Αρχής, επιλέγει να ενώσει τις δυνάμεις του με την “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” και τον υπ. Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη γιατί πιστεύει πως είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αγωνιστεί για να εκμεταλλευτεί τα δυνατά όπλα του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας. Κίνητρό του για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ενίσχυση και η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε να αποκτήσει το Λουτράκι και ο τόπος μας και πάλι την αίγλη που του αξίζει.

Scroll to Top