Μαυροματίδου – Παπαηλία Θεώνη

Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων

Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Διαμένει μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, φοίτησε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), «Εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό – Τυπική, άτυπη και από απόσταση εκπαίδευση – Συμβατικές και e-Μορφές» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και «Επιστήμες Αγωγής – Γενική Αγωγή» (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Με σημαντική πορεία στον τομέα της εκπαίδευσης, από το 1995, έχει εργαστεί σε σχολείο Α/θμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 έως σήμερα, είναι Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων, με προγράμματα που προωθούν την καινοτομία.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξενόγλωσσα συνέδρια, σε προγράμματα του Υπουργείου και σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Είναι ενεργό μέλος σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς (UNEP, Helmepa, ΕΕΠΦ, κ.ά.), έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε διάφορα προγράμματα και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Στα πλαίσια της άσκησης καθηκόντων της σε θέσεις διοίκησης φορέων Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, καθώς επίσης, ως Διευθύντρια στη σχολική μονάδα, από το 2007 έως σήμερα, έχει προσφέρει από θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και στο ΠΥΣΠΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Έχει  διατελέσει Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων.

Δυναμική και δραστήρια, με αναγνωρισμένη κοινωνική δράση, έχει επίσης προσφέρει στα κοινά από τη θέση αρχικά της Αντιπροέδρου και κατόπιν της Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Θεοδώρων, της Προέδρου του Α’ Παιδικού Σταθμού Αγ. Θεοδώρων, της Προέδρου στο Α/βάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων έδρας και λοιπών περιοχών Νομού και το Β/βάθμιο Συμβούλιο Ελέγχου Κινηματογράφου – Θεάτρου της Περιοχής και  της Προέδρου Συλλόγου Οικισμού Μασιάρι. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. Στρατηλάτη με ενεργή δράση.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αγίων Θεοδώρων, κατά την τετραετία 2006-2010.

Με ευσυνειδησία και σοβαρότητα, με χαρά αλλά και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης, αποδέχθηκε την τιμητική -προς το πρόσωπο της- πρόσκληση του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη με την παράταξη «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Αναγνωρίζοντας το δημιουργικό έργο που έχει παραχθεί από τη δημοτική Αρχή, ευρισκόμενη πάντα δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για έναν καλύτερο Δήμο, έναν Δήμο που αλλάζει με έργα.

Scroll to Top