Πασχαλίδου Σιμέλα (Μελίνα)

Καθηγήτρια Φωνητικής

Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Η σοπράνο Μελίνα Πασχαλίδου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Μονωδία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Βερολίνο υπό την καθοδήγηση της Pr. Janet Williams. 

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή-Φοροτεχνικού Β΄ κατηγορίας βιβλίων. Μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά.

Εργάζεται ως λογίστρια στο SPORTCAMP ενώ παράλληλα από το 2022 διδάσκει φωνητική στη Μουσική Σχολή Λουτρακίου. Συνεργάζεται με την παιδική σκηνή “Θέατρο Σε Φόρμα” και τον σκηνοθέτη Τάκη Τσαρσιταλίδη από το 2016.

Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Γεώργιος Βαγιανός, Iván Fischer, Yukari Ishimoto, Αντώνης Κοντογεωργίου, Χρήστος Κτιστάκης, Matthias Manasi, Μύρωνας Μιχαηλίδης, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Πέτρου, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Νίκος Τσούχλος και ορχήστρες όπως της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την CONTRA TEMPO Chamber Orchestra, τη Neue Sinfonieorchester Berlin κ.α. Έχει συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και τον Αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο στα πλαίσια των εγκαινίων του ανοιχτού θεάτρου ”Παντελής Ζερβός” στο Λουτράκι.

Από το 2016 ζει μόνιμα στο Λουτράκι Κορινθίας όπου είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Λαλαούνη και έχουν ένα παιδί.

Κινητήριος δύναμη για την ενασχόληση της με τα κοινά είναι η αγάπη της για τον συνάνθρωπο και για τον τόπο της

Scroll to Top