Πέτρου Θεόδωρος

IT Program/Project Manager

Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Θοδωρής Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων – Elearning σε ΕΑΠ, ΔΙΕΚ και ΠΑΠΕΙ. 

Έχει εργαστεί και συνεργαστεί με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου Πληροφορικής και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα Έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Δήμου Αθηναίων ως ΙΤ Program/ Project Manager. Κατέχει όλες τις πιστοποιήσεις της Google στις Πλατφόρμες Google Analytics και Google Ads. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως επιχειρηματίας στους κλάδους της πληροφορικής και του εμπορίου οχημάτων ενώ ταυτόχρονα, επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και projects σχετικά με το AI αλλά και το Blockchain.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2014, με τον συνδυασμό του Δημ. Στάμου και στη συνέχεια, το 2019 με τον συνδυασμό του Κ. Λογοθέτη, όπου και ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΔΟΚΟΠΑΠ “ΜΕΡΙΜΝΑ”, αναπλ. μέλος Σχολικών Επιτροπών καθώς και της Επιτροπής Οικονομικών Ενισχύσεων αναξιοπαθούντων δημοτών.

Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Γιώργου Γκιώνη για το ψηφιακό καλό του τόπου μας μέσα από το αντικείμενο εξειδίκευσής του, από τον Απρίλιο 2023 είναι Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας του Δήμου. 

Δραστήριος στα κοινά από μικρή ηλικία, έχει συμμετάσχει σε συνδυασμούς, συλλογικότητες αλλά και κινήσεις πολιτών με στόχο την πρόοδο και την επίλυση ζητημάτων του Δήμου μας. Ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ως ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Αγίων Θεοδώρων (ΛΕΜΑΘ), μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραθίου και του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι».

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επιλέγει να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” γιατί βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Γκιώνη έναν άνθρωπο έμπειρο που μάχεται με σθένος, θέληση και αποτελεσματικότητα, αναγνωρίζει το έργο του και επιθυμεί να αγωνιστεί μαζί του για να πάμε τον Δήμο μας δυναμικά μπροστά. 

Στόχος του είναι να τεθούν οι βάσεις και να υλοποιηθεί η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα και με τις βέλτιστες πρακτικές. Στο σχέδιο δράσης εκτός των νέων εφαρμογών και υποδομών, περιλαμβάνεται και η κατάρτιση των εργαζομένων του Δήμου, για να συμβάλουν στη ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, που μαζί με τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις θα επιτευχθεί ο θετικός αντίκτυπος των τεχνολογιών στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων, αξιών και κανόνων ασφαλείας.

Scroll to Top